Veresi Futónap

„Tegyünk meg még egy lépést egészségünk érdekében”

Dátum és helyszín

2021. október 17. 10:00

Veresegyház, Búcsú tér (Találkozók útja – Patak utca – Mogyoródi út által határolt terület)

Távok

2,5 km, 5 km, 10 km

Kategóriák

Egyéni női, egyéni férfi, csapatversenyek.

Rajt időpontok

11:00 – 2,5 km, 11:30 – 5 km, 10 km.

Díjazás

2,5 km, 5 km, 10 km: Korcsoportos díjazás: 24 éves korig, 25-54 éves korig, 55+

A korcsoportos bontásoknál 2021-ben betöltött életkor számít (pl ha valaki október 17. után lesz 25 éves, akkor ő is már a 25-54-es korosztályhoz tartozik)

Korcsoportonként (külön női és külön férfi) az első 3 helyezettet külön éremmel illetve a támogatók felajánlásaival díjazzuk.

Minden távon az abszolút férfi és női győztes külön díjazásra kerül.

A csapatverseny első hat helyezettjét szintén díjazásban részesítjük.

A 2,5 km, 5 km, 10 km résztvevői egyedi fém befutóérmet kapnak, melyet a maximalizált nevezői létszám eléréséig tudja a Szervező időben biztosítani.

Befutóérmet a helyszínen nevezőknek, csak korlátozott számban tudjuk biztosítani.

Nevezési időszak és nevezés lemondása

A nevezési időszak október 11-ig tart. Az október 11. 12 óráig beérkezett nevezési díjakat tudjuk még fogadni és regisztrálni, így még a hétvégén elküldött utalások is megérkeznek. Utána már csak korlátozott számban, a helyszínen lesz lehetőség a nevezésre 09:00 – 10:30-ig.

Nevezés lemondása: 2021. október 2. napjáig e-mailben, bankszámlaszám megadásával történik. A nevezés lemondása ezen időpontig lehetséges azzal, hogy a nevezési díj 1.000 Ft kezelési költség levonásával kerül visszautalásra.

Nevezés átadása: 2021. október 10. napjáig lehetséges e-mailben akként, hogy az e-mailben egyértelműen megadásra kerülő a nevezett és az új nevező neve és elérhetősége. Az átadásról az átadónak nyilatkoznia kell.

Nevezés és előnevezés folyamata

Előnevezéssel a veresifutonap.hu weboldalon keresztül, az ott található űrlappal, a nevezési díj átutalásával. A nevezési díjat a fenti oldalon megtalálható bankszámlaszámra kell elutalni a nevezést követő 3. munkanapig. Amennyiben a 3. munkanapig a nevezés nem érkezik be, a szervező fenntartja a jogot a nevező nevezésének törlésére. A nevezési díjat egy összegben kell elutalni. Számlát kizárólag a regisztráció során megadott névre és címre tudunk kiállítani. A nevezési díj megfizetése során a közleményben fel kell tüntetni a versenyző nevét és a választott távot.

Helyszíni nevezéssel a verseny napján, korlátozott számban a versenyközpontban 09:00 – 10:30 között.

Az összegek bruttó összegben és magyar forintban értendők.

Az aktuális ársáv időtartama minden esetben a befizetés idejére vonatkozik, nem pedig a nevezés időpontjára!

Nevezési díjak és létszámlimitek

A Létszámlimit 499 fő.

TávNevezési díjHelyszíni nevezésLétszámlimit
2,5 km3.000 Ft3.000 Ft149 fő
5 km4.500 Ft5.000 Ft200 fő
10 km5.000 Ft5.500 Ft150 fő

A csapatban futás részletei

Bármilyen távon lehet csapatban futni, ehhez 3 fős csapatot kell alkotni. (baráttal, szomszéddal, kollegával…) A csapattagok futhatnak azonos távon is, de lehet vegyesen is, távoktól függetlenül.

A csapatot el kell nevezni, a beazonosítás érdekében. A csapattagok elért helyezései összeadódnak és átlagolva lesznek. Az adott távon a női futók a nők között, a férfi futók teljesítménye természetesen a férfiak között lesz mérve és számolva. Így lehetőség van egyszerre egyéniben és csapatba is futni ugyanazzal a rajtszámmal.

Résztvevők számának korlátozása, helyszín és útvonal módosítása, a verseny törlése

A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy szervezési okok miatt a résztvevők számát korlátozzák, és a nevezést bármikor lezárhatják!

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Amennyiben a rendezvénynek a járványügyi intézkedések, szigorítások vagy a szélsőséges időjárás miatt lemondásra kell kerülnie, abban az esetben az addigi érvényes nevezéseket a Szervező automatikusan biztosítja a következő megrendezésre kerülő versenyen. A szervezőknek nem áll módjukban a nevezési díjakat visszautalni.

Korhatár

5 km és 10 km egyéni: betöltött 10. év és írásos szülői beleegyezés szükséges, mely innen tölthető le.

10 év alatti gyermek kizárólag szülői felügyelettel, illetve felnőtt kísérő jelenlétében futhat.

A nevezési díj tartalmazza

Rajtszám átvétele és helyszíni nevezés

Előzetes rajtszám átvétele 2021. október 16-án (szombat) 16:00-18:00 óra között a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban /Veresegyház, Újiskola utca 7-11./

A verseny napján való rajtszám átvételére 2021. október 17-én 09:00-10:30 között van lehetőség a versenyközpontban.

A rajtszámot jól látható helyen, elől kell viselni a verseny teljes ideje alatt. Rajtszám nélkül futni tilos.

Öltöző, zuhanyzó, ruhatár

Ezeket a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban igénybe venni, azonban értékmegőrzést nem vállal a szervező.

Időmérés

A versenyen chipes időméréssel, nettó időt mérünk – így nincs jelentősége annak, hogy ki mikor halad át a rajtvonalon. Előfordulhat, hogy egy később célba érkező futó előtted végez az eredménylistán!

Frissítőpontok

A 2,5 km-es távon csak a célban lesz frissítés. A 5, 10 km-es távon – körönként – frissítés az útvonalon kb. 3,2 km-nél és a célban. (víz, ISO ital, banán, alma, szőlőcukor…)

Útvonal

A 2,5 km-es táv aszfalt út az 5 és 10 km-es útvonal nagy része aszfalt, kis terület jó minőségű, apró, döngölt kavicsos út és földút.

A verseny útvonalát szalaggal, kordonnal, festéssel jelöljük, melynek követését pályabírók biztosítják és ellenőrzik. Tilos a futóversenyen kutyával futni, és állatot a versenyközpont területére bevinni. A verseny távjai csak futva teljesíthetőek. Rollerrel, kerékpárral, vagy kerékpáros kísérő igénybevételével tilos.

Felelősség

Minden versenyző saját felelősségére vesz részt a versenyen, és tudomásul veszi, hogy a verseny teljesítése komoly fizikai megterhelést jelent. Minden versenyző nevezésével elismeri, hogy fizikailag és egészségügyileg a verseny teljesítéséhez szükséges, megfelelő állapotban van. A versenyző nevezésével elismeri, hogy egészségi állapotát rendszeresen ellenőrizteti, és nem tud olyan betegségről, amely miatt a versenyen való részvétele egészségi állapotára hátrányos, kockázatos.

Amennyiben a versenyzőt valamilyen károsodás éri (baleset, sérülés, verseny feladásának kényszere stb.), vagy a versenyen való részvétele meghiúsul, akkor nevezésével kifejezetten elfogadja, hogy a verseny rendezői felé semmilyen kárigénnyel, követeléssel nem élhet, ezért a verseny rendezői kártérítési felelősségüket kifejezetten kizárják, így különösen a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

Felelősségbiztosítás

A szervező sportverseny szervezésére vonatkozó felelősségbiztosítást fog kötni.

Büntetés, kizárás

A szervezők által kijelölt útról való letérés, az útvonal jelentős rövidítése vagy levágása a szemetelés és a versenytársakkal vagy a verseny szervezőivel való tiszteletlen, sportszerűtlen magtartás kizárást von maga után. Az ellenőrzőpont kihagyása, a versenyen kívüli személy kíséretének igénybevétele és a rajtszám cseréje szintén kizárást okoz. Az útvonal rövid levágása, a rajtszám letakarása vagy helytelen viselése 15 perc büntetést von maga után.

Óvás

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célba érés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Kötelező felszerelés

Kötelező felszerelés nincs, azonban a szervezők javasolják hogy fényképes igazolvány és bekapcsolt állapotú mobiltelefont vigyenek magukkal a verseny során.

Fülhallgató viselése: A szervezők kérik, hogy a futóversenyen résztvevők csak az egyik fülükben hallgassanak zenét.

Orvosi felügyelet

A verseny időtartama alatt a versenyközpontban (Búcsú tér) mentő fog elhelyezkedni, ahol a jogszabálynak megfelelő elsősegélynyújtó fog rendelkezésre állni.

Fotók,videók

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják. A versenyen profi fotósok készítenek képeket, amelyek díjmentesen megtekinthetők a versenyt követő héten.

Egy kis futóetikett

Támogatók

Veresegyház GAMESZ PrímaPék Black Forte Sulyán GE Jamieson Gramex Süni Vegyes Praktiker Nova Services Kucsa-Ker Kft. Moore Vitalade Zamat Sziget Festival Travel HRP